Eriki Kostanjšek, vodji računovodskega servisa e3plus, so na gala prireditvi v Beogradu v torek, 24. aprila 2018, vročili priznanje za damo leta regije (Dama godine region). Na odru se ji je pridružilo še 20 prejemnic priznanj, najuspešnejših žensk iz Srbije, BiH, Bolgarije, Romunije, Hrvaške, Makedonije, Črne gore in drugih držav iz regije, s področja znanosti, umetnosti, kulture in podjetništva.

“Počaščena sem, da sem bila prepoznana kot dama leta 2018 in kot predstavnica Slovenije povabljena na prvo glamurozno podelitev priznanja za damo leta 2018, ki je segala tudi izven meja Srbije. Vesela sem, da je bila ta glamurozna podelitev priznanja za damo leta 2018 razlog za moj prvi obisk v Beogradu.

Spoznala sem veliko žensk, ki so s svojim delom, zgledom, inovativnostjo in predanostjo dokazale, da je z dobro organizacijo mogoče zgraditi uspešno kariero, materinstvo in partnerski odnos.

Zame je prava dama ženska, ki ima znanje, moč in ljubezen, da je sebe postavila na prvo mesto, da bi lahko bila;

+ dobra mati, ki z ljubeznijo in vzorom vzgaja otroke,
+ ki je močna podpora možu in družini ter
+ uspešna v poslovanju.

To je ženska, ki ima jasno postavljene cilje v skladu s svojimi vrednotami in je dovolj fleksibilna, da se prilagaja vsakršni situaciji v najvišje dobro vseh. Pri tem pa ne pozabi na harmonijo življenja. Zna biti tiho, njeno delo pa glasno govori. Zaveda se svoje univerzalnosti in ustvarja nova pravila, ki jim jih večina sledi. Predstavlja ženstvenost, modrost, iskrenost in empatičnost. Hvaležna sem vsem, ki so doprinesli, da sem se ta večer počutila res kot prava dama,”
je povedala nagrajenka Erika Kostanjšek.

Priznanje za damo leta regije je letna nagrada za ženske iz javnega, družbenega in poslovnega življenja v regiji za njihovo delo, doprinos družbi in ustvarjalnost, ki podpirajo in promovirajo idejo enakosti spolov in enakopravnega položaja žensk v družbi. Idejni vodja projekta Dama leta in Dama leta regije je Dejan Pantić, predsednik združenja Dete u srcu (Otrok v srcu), ki je nosilec številnih nacionalnih in regionalnih priznanj za svoje humanitarno delo in organizacijo dogodkov, posvečenih primarno promociji uspešnih žensk.